Mitkä ovat esimerkkejä naisten oikeuksien loukkauksista?

Vuosisatojen ajan on aina ollut vaikeaa kävellä naisen kengissä. He kohtaavat edelleen epäoikeudenmukaisuutta niin monista syistä, ja heitä pidetään heikompana sukupuolena. Heidät alennetaan orjiksi ja kotiäiteiksi, heidän on pakko huolehtia lapsista ja palvella aviomiestään. 

Jopa nykyajan kaltaisessa modernissa yhteiskunnassa eriarvoisuus on edelleen ilmeistä. Siksi me Sekumamutilla taistelemme kovasti joka päivä kertoaksemme maailmalle, että naiset ansaitsevat tasa -arvoisen kohtelun. Lue lisää ihmisoikeusloukkauksista, joita harjoitetaan edelleen. 

Perheväkivalta 

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita naiset kohtaavat nykyään, on perheväkivalta. Kun he menevät naimisiin, saavat lapsia ja auttavat ylläpitämään kotitaloutta, he joutuvat miehensä tai muiden perheenjäsenten hyväksikäytön kohteeksi. Heitä pahoinpidellään, verbaalisesti ja seksuaalisesti hyväksikäytetään tyydyttääkseen kumppaninsa tarpeet. 

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan joka kolmas nainen on kokenut perheväkivaltaa kumppaniensa tai muiden perheenjäsentensä toimesta. Tämä on valtava 30% naisista ympäri maailmaa, joita pahoinpidellään kotonaan.

Eriarvoinen palkka tai työpaikan edut 

Toinen ongelma, joka edelleen vaivaa naisten sukupuolta, on eriarvoisuus työpaikalla. Miehille annetaan enemmän mahdollisuuksia kiivetä yritysportaita ja saavuttaa unelmansa työelämässä. Heillä on myös korkeampi palkka ja enemmän etuja kuin naisilla. 

Nykyään yhä useammat naiset taistelevat oikeuksistaan, ja yritykset säätävät myös palkkojaan ja etujaan. Jopa Hollywoodin kuuluisat ihmiset ovat sanoneet ei projekteille, kun he ovat saaneet tietää, että heillä ei olisi samaa palkkaa kuin miespuolisilla tähdillään. 

Sukuelinten silpominen 

Kenian, Indonesian, Malesian ja muiden Lähi -idän kaltaisissa maissa sukupuolielinten silpomista harjoitetaan. Tämä on käytäntö, jossa naisten lisääntymiselimiä ommellaan tai katkaistaan ​​rangaistuksena tai uskonnollisten vakaumusten vuoksi. Järkyttävä määrä 200 miljoonaa naista on tänään kokenut tämän epäinhimillisen teon. 

Lapsiavioliitot 

Maat, kuten Niger, Bangladesh, Etelä -Sudan, Guinea ja paljon muuta harjoittavat lapsiavioliittoja. Tämä käytäntö on erilainen kuin järjestetyt avioliitot, koska jopa 13-vuotiaat lapset luovutetaan keski-ikäisille miehille vastineeksi rahasta. 

Vaikka monet ihmisoikeus- ja naisoikeusjärjestöt ovat työskennelleet lapsiavioliittojen lopettamiseksi, solmun purkaminen voi olla vaikeaa tietyissä maissa. 

Ihmiskauppa 

Voit ajatella ihmiskauppaa nykyajan orjuutena. Useimmat naiset ja lapset siepattiin tai pidätettiin vastoin tahtoaan tiettyyn tarkoitukseen. Niitä voi ostaa tietyistä paikoista ympäri maailmaa ja käyttää piikaina, orjina ja seksityöntekijöinä. 

Kansallisen ihmiskaupan vihjelinjan mukaan jopa 40,3 miljoonaa ihmistä on tämän epäinhimillisen teon uhreja. Ne, jotka selvisivät ja pääsivät kotiin, puhuivat kauheista kokemuksista, kun taas miljoonia muita on edelleen kateissa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
©2020 Suomen sekulaarit maahanmuuttajat RY