Rasismi Euroopassa: ankara todellisuus

Rasismi Euroopassa: ankara todellisuus

Musta elämä -liike kasvoi George Floydin traagisen kuoleman jälkeen rasistisen poliisin käsissä Yhdysvalloissa. Hänen kuolemaansa seurasi mielenosoitusten kauhu, joka heijasti kuinka paljon ihmiset halveksivat poliisin julmuutta ja tietysti rasismia. 

Rasismi on ollut suuri ongelma muinaisista ajoista lähtien. Kun valkoinen ylivalta vallitsi kaikissa tilanteissa, värejä kohdeltiin huonosti ja syrjivästi. Lukemattomia vuosia on kulunut ja rasismia pidetään edelleen tärkeänä kysymyksenä. 

Kuten ilmeisesti nähtiin Yhdysvalloissa, ihmiset olivat tarpeeksi innokkaita osoittamaan muita rasistisia kysymyksiä ympäri maailmaa. Sen myötä ihmiset olivat olleet tarpeeksi älykkäitä osoittamaan rasismia Yhdysvalloissa ja myös Euroopassa. 

Valitettavasti on totta, että rasismia on edelleen olemassa myös Euroopassa. Täällä Suomen maallisten maahanmuuttajien järjestössäolimme jo nähneet monia tapauksia, jotka olivat syntyneet tämän asian takia. Tämän avulla katsotaanpa nopeasti joitain tärkeimpiä asioita, joita rasismi on pahentanut. 

Epäoikeudenmukaiset mahdollisuudet 

Jopa Euroopassa värillisiä ihmisiä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti työmahdollisuuksien suhteen. Valkoisilla ihmisillä on yleensä etuoikeus työmahdollisuuksien kanssa tietäen, että he voivat laskeutua paremmin palkattuihin töihin. Värilliset ihmiset taas ovat niitä, joiden saatat nähdä työskentelevän pienissä töissä – joskus useita töitä vain, jotta he pääsevät läpi. 

Huolimatta kyvystään puhua kieltä ja tehdä samaa työtä korkean palkkatason työpaikoissa, heidän on pakko olla kiitollisia, koska heille jotenkin annettiin mahdollisuus. Vaikka sanotaankin, että heillä on onni saada kunnollisia työpaikkoja Euroopan maissa, emme voi kuitenkaan kieltää, että heihin kohdellaan huonosti. Tosiaankin, on hyvin harvinaista nähdä valkoinen henkilö työskentelemässä siivoojana tai taloudenhoitajana, koska se on aina varattu niille väreille. 

Koronaviruksen puhkeaminen

Floydin kuolema tapahtui toukokuussa 2020 keskellä pandemiaa. Ennen kuolemaansa aasialaisia ​​oli yleensä pahoin syrjitty myös Euroopassa ja muualla maailmassa. Koska virus on peräisin Kiinasta, aasialaiset yleistettiin viruksen kantajiksi. Itse asiassa toisen pandemian takia syntyi muukalaisviha. 

Virus on todellakin vaikuttanut pahasti Eurooppaan, etenkin Italia, Ranska ja Espanja. Yleisesti ottaen pandemia sai kaikki tarkkailemaan sosiaalista etäisyyttä. Tapa, jolla ihmiset välttivät värejä, oli kuitenkin hieman voimakkaampaa kuin miten he kohtasivat valkoisia. 

Itse asiassa värikkäitä ihmisiä pyydettiin poistumaan kuljetusmuodoista, heitä kutsuttiin loukkaavilla nimillä ja heitä huudettiin, koska he eivät ole valkoisia. Tämän avulla voidaan helposti todeta, että rasismia on edelleen olemassa – jopa kaikkien tehtyjen mielenosoitusten jälkeen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
©2020 Suomen sekulaarit maahanmuuttajat RY