Naisten ääni Saudi-Arabian maskuliinisessa osavaltiossa

Taistelu naisten oikeuksien puolesta on jatkunut vuosien varrella. Huolimatta melko perus-ja yhtäläiset oikeudet, syvään juurtunut patriarkka, rotuun ja sukupuoleen perustuva syrjintä ja yhteiskunnalliset normit asetettu käyttöön vakavasti vaarantaa ahdinko naisten kaikkialla maailmassa. 

Sukupuoleen perustuva väärinkäyttö ja syrjintä ovat todellisia. Miesten hallitsemassa maailmassa ja heidän ideologioissaan on monia naisiin kohdistuvia väkivaltaisuuksia, kuten raiskauksia, seksuaalista väkivaltaa, perheväkivaltaa ja paljon muuta, jotka voivat lopulta johtaa murhaan. Tämä on riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sosiaalisesta asemasta tai sijainnista. Sitä tapahtuu lähes kaikkialla.

Jos joskus ajattelet, että se ei ole, ajattele seuraavia hirvityksiä, että naaraat kaikkialta maailmasta oli kestänyt ajan. 

  • Läsnäolo lohduttaa naisten sodan aikana
  • Prostituutio ja muut seksuaalisen orjuuden muodot
  • Ihmis- ja lapsikauppa
  • Pakkoavioliittoja ja morsiamen ostamista
  • Naiset esineyhdistyminen

Nämä ovat vain joitakin kauhistuttavia tapahtumia, jotka olivat tapahtuneet historiassamme. Muodollisesti suuri osa näistä rikoksista ei puhuta ja piiloudu, ja kieltäytyvät pyytämästä anteeksi niitä tuhansia ja miljoonia naisia, jotka ovat joutuneet ja ovat edelleen tämän uhreja.

Mutta vaikka olimme näyttäneet poistavan nämä mielemme, 1900-luku on avannut enemmän ongelmia, kun naiset kohtaavat syrjintää, seksuaalistumista ja muita väärinkäytöksiä hiljaa. 

Muutoksen kipinä on kuitenkin kaikkialla maailmassa, ja olemme hitaasti tehostaneet taistellaksemme sortajiamme vastaan. Lännen liikkuminen sanoisi, että ensimmäinen askel oli naisten äänioikeus, mutta on edelleen perusoikeuksia, joiden puolesta naiset taistelevat tänä aikana. 

Lähestyy todella herkkä aihe, let’s katsoa kohti naisten ääni Saudi-Arabiassa.

Miksi Häkissä Bird Laulaa

Kun liberaalit yhteiskunnat tarkastelevat feminismiä muslimimaissa, kuten Saudi-Arabiassa, ihmiset saattavat ajatella, että taistelemme vapauttaaksemme heidät heidän uskomustensa täytäntöönpanosta. Ryhmämme haluaa kuitenkin korostaa kulttuurimme eron edellyttämää kunnioitusta. Loppujen lopuksi se olisi toinen aihe, josta ei keskustella maan ulkopuolella oleville ihmisille.

On tiettyjä asioita, joiden puolesta ihmiset ympäri maailmaa taistelevat. Saudi-Arabian naiset ovat kuitenkin lähempänä vapauttaan omien taistelujensa kautta. Maallinen maahanmuuttajayhdistys haluaa seistä yhdessä heidän kanssaan.

Toivoen, että naiset vapautettaisiin näistä järjettömistä rajoitteista, haluamme korostaa joitakin syitä, jotka hidastavat taistelua naisten tasa-arvon puolesta.

  • Mies-holhous tai Mahram

Saudi-Arabiaa suurempi paikka ei ole, kun puhutaan sen naismaan kansalaisten liikkumisen rajoituksista. Ilman miespuolisten huoltajien suostumusta naiset eivät yksinkertaisesti voi hakea passia, matkustaa maan ulkopuolelle tai mennä naimisiin. 

Jos huoltaja haluaa sitä, naiset eivät voi myös lähteä omasta kodistaan ilman suostumusta. Kun nämä säännöt ovat voimassa, on tonneisti mahdollisuuksia käyttää naisia hyväksi, koska heillä ei ole vapautta eikä muita paikkoja juosta, varsinkin kun hallitus noudattaa näitä sääntöjä.

Suurimman osan ajasta ihmiset pakenevat, kun he ovat ulkopuolella maansa, kun jotkut murtautua puhelimiin niiden huoltaja saada lupaa. 

Vuonna 2018 tehtiin suuri harppaus, kun naiset saivat vihdoin ajaa autoja. Lakia päivitettiin myös vuonna 2019, kun yli 21-vuotiailla naisilla annettiin mahdollisuus matkustaa ulkomaille yksin.

Jos mietit, miten voi muuttaa hänen huoltajansa, se todella ottaa iso oikeudellinen taistelu nainen tarvitsee todistaa, miksi tämä mies ei anna omaa suostumustaan.

  • Avioliitto suostumus naisten ja nuorten tyttöjen

Saada avioliiton suostumus on tavalla hieman vaikeampi ja monimutkainen paeta. Tämä on kuin huoltajan on annettava lupa suullisesti häissä. Sen sijaan, että morsian ja sulhanen allekirjoittaa avioliittosopimuksen, huoltaja on myös allekirjoittaa morsiamen kanssa. Miehet voivat kuitenkin naida jopa neljä vaimoa. 

Lapsiavioliitot ovat myös suuri osa ongelmaa. Aiemmin avioliitossa ei ollut alaikärajaa. Vaikka tätä voidaan mukauttaa 18-vuotiaaksi Saudi-Arabian Shura-neuvoston ehdotuksella, poikkeuksia voidaan tehdä tuomioistuimen suostumuksella. Nämä poikkeukset koskevat vain 15–18-vuotiaita nuoria tyttöjä!

Ei ole mitään keinoa korostaa enemmän, kuinka huono se on pikkutytöt kokea avioliitto, synnytys ja enemmän niin nuorena. On erittäin vaarallista, että nuoret naiset synnyttävät ja luopuvat koulutuksestaan miehen tai hänen perheensä iloksi.

  • Perheväkivalta ja muut avioasiat

Kuten kaikki maat, tonnia naisia on hiljaa perheväkivallan kohteeksi. Saudi-Arabian tapaukset ovat merkittäviä, koska ne ovat yksi viimeisimmistä maista rangaista näitä rikoksia vain vuonna 2013. 

Vaikka asiassa onkin edistysaskel, oikeussuojan väheneminen, hallituksen toimettomuus ja mahram estävät naisia jatkamasta elämäänsä. Pahimmassa ja tavanomaisessa skenaariossa naisten (erityisesti lasten kanssa) on palattava ja kannettava toinen tuskallinen mahdollisuus väärin aviomiehen kanssa.

Mahram auttaa väärinkäyttäjä tässä numerossa. Koska miehillä on oikeus estää naisten matkustaminen ja he voivat saada vaimonsa laillisesti takaisin heille, kun he pakenevat, ei ole suojaa useimmissa tapauksissa. 

Avioerosta puhuttaessa naisilla on todennäköisesti myös keppiä. Miehet voivat vapaasti erota naisista jopa ilmoittamatta hänelle eikä kutsumatta hänen tuomioistuimeensa. Jotkut miehet jopa eroavat vaimoistaan ilman kunnon asiakirjoja.

Naisilla ei ole tällaisia oikeuksia, ja he ovat myös kalliimpia menettelyjä varten. Esimerkiksi khulin avioero mahdollistaa avioeron miehen suostumuksella ja myötäjäisiä vastaavan summan palauttamisen.

Jos avioeron syy on pahoinpitely, perheväkivalta ja vastaavat kysymykset, ei ole olemassa tiettyä lakia seurata ja asia päättää mies tuomari. Oikeudenkäynnissä aviomies on edelleen naisen huoltaja.

Vaikka lapset ovat äidin huostassa avioeron jälkeen, äiti tai nainen ei vieläkään voi toimia heidän laillisena huoltajanaan. Suurimman osan ajasta isä on myös edelleen mies huoltaja tyttäriä, vaatii heidän hyväksyntää tärkeitä päätöksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
©2020 Suomen sekulaarit maahanmuuttajat RY