Miksi musliminaiset pukeutuvat Hijabiin

Maallinen maahanmuuttajayhdistys puhuu hijabin merkityksestä islamissa. 

Monet uskonnot ovat erillisiä perinteiden seuraajiaan. Esimerkkejä ovat pukeutumiskoodi, käytännöt ja jopa ruokavalio.

Islamissa miehet ja naiset noudattavat Allahin opetuksia, jotka on kirjoitettu Koraanissa. Yksi tunnetuimmista perinteistä islamissa on välttää sianlihaa ruokavaliossaan. Vaikka on tapana noudattaa perinteitä, jotkut eivät ole täytäntöön tai vaaditaan.

Mitä hijab symboloi?

Hijab on huivi kuluneet musliminaisten ympäri maailmaa. Se on kulunut monin tavoin, joskus riippuen kulttuurista tai sijainnista. On upea valikoima värejä ja kuvioita, että musliminaiset voivat valita.

Sen lisäksi sen eri tyyli, se on myös vahva heijastus muslimien uskoa. Hijab arabiaksi on kirjoitettu “hijaba” tai “kattaa” englanti. Se edustaa muslimien käsitys vaatimattomuus ja henkilökohtainen käyttäytyminen.

Monet nykyaikaiset käsitykset hijab on menetetty käännös. Hijab viime aikoina on yhdistetty alemmuus naisten miehiä. Näin ei kuitenkaan ole. Islamissa hijab on tapa musliminaisten osoittaa miehille, että heitä kunnioitetaan. Se antaa naisille turvallisuutta ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tunnetta yhteiskunnassa.

Miksi musliminaiset käyttävät hijab

Hijab ei viittaa vain huivi. Se sisältää myös vaatimattomia vaatteita yleensä, kuten väljät vaatteet ja hihat, jotka peittävät käsivarret.

Useimmissa tapauksissa hijab nähdään vaatimus musliminaisten kuin ne saavuttavat murrosiässä. Joissakin maissa musliminaiset käyttävät hijabia eri syistä.

Vaikka muslimimiehet uskovat yleisesti, että hijabia käytetään suojelemaan naisia häirinnältä, tämä on varmasti varsin väärä. Hijabin kohoaminen teema on etninen ylpeys ja identiteetti. 

Hijab ei vain edustaa vaatimattomuutta, vaan myös muslimikulttuuria. Se on tapa musliminaisten ylpeänä tunnistaa muslimi.

Yleisimmät hijab-tyypit

Termi “hijab” ei viittaa yhteenkään tapaan käyttää huivia. On olemassa muita termejä, joita käytetään viittaamaan eri vaatteet niittejä muslimikulttuuriin.

  • Yleisin on neliöhuivi, joka peittää kaulan ja pään jättäen kasvot paljastuneina. 
  • Shayla on toinen muoto hijab jossa huivi on kääritty pään ympärille löyhästi ja puristuksiin hartioilla. Kaula ja kasvot jäävät usein paljastamatta huivi. 
  • Khimar on viittamainen huivi, joka on kiedottu pään ympärille. Tämä tyyli hijab on yleensä kuluneet viitta roikkuu keskellä naisen takaisin. 
  • Chador on kulunut kuin viitta ja kattaa suurimman osan naisen ruumis. Se on kiedottu pään ympärille ja roikkuu aina naisen jalkoihin asti. 
  • Niqab on kulunut kattamaan naisen pään ja kasvot, mutta jättää silmät paljastunut. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
©2020 Suomen sekulaarit maahanmuuttajat RY