Sekumamut: säätäminen siirron jälkeen toiseen maahan

Siirtyminen toiseen maahan vaatii suuria muutoksia, koska sinun on opittava uusia asioita ja sopeuduttava uuteen ympäristöön. Joitakin asioita, joita normaalisti teet ennen, saatetaan joutua muuttamaan, kun olet asettunut uuteen maahan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa tätä huonona asiana, koska se on osa elämääsi uutta lukua.

Kun olet sopeutunut, voit kysyä itseltäsi “mitä nyt?”. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, mitä teet seuraavaksi, koska Sekumamut tarjoaa sinulle luettelon asioista, jotka sinun on tehtävä toiseen maahan siirtymisen jälkeen. Käytä tätä oppaana sopeutuaksesi uuteen ympäristöön. 

Tässä sinun on tehtävä sopeutumisesi maahan, johon muutit:

Tutkimusta kulttuurista

Tämä on vähän samanlainen vieraillessasi toisessa maassa. Sinun pitäisi oppia paikan normeista ja tavoista tutustua niihin. Kun ymmärrät, miten kulttuuri ja perinteet toimivat, sinun on helpompi sopeutua sen mukaisesti, koska tulet helposti toimeen paikallisten kanssa. Etsi heidän etikettinsä ja asiat, joita sinun tulisi välttää, jotta saat hyvän ensivaikutelman naapureistasi.

Opi kielen perusteetkielen oppimatta jättäminen

Jos muutat jonnekin, joka puhuu eri tavalla,aiheuttaa esteen ja estää sinua kommunikoimasta heidän kanssaan vapaasti. Sinun ei tarvitse olla sujuva heti, kun astut ulos koneesta, vaan sinun on tiedettävä perusasiat, jotta voit ainakin puhua joitakin. Opi jopa yksinkertaisimmat sanat, kuten “hei” tai “hyvää huomenta”. Se auttaa myös sinua, jos tiedät joitakin sanoja, jotka auttavat sinua navigoimaan. 

Tutki ympäristöäsi

Älä pelkää tutkia ympäristöäsi, kun muutat toiseen paikkaan. Tutustu kaikkeen ympärilläsi, mukaan lukien kadut ja laitokset. Tällä tavalla tunnet heti tiesi ja et eksy helposti, kun ohjaamo pudottaa sinut väärälle kadulle. 

Varmista myös, että vierailet paikallisessa kirjastossasi, kahviloissa ja ravintoloissa, jotta voit uppoutua täysin erilaiseen ympäristöön.

Tee olosi mukavaksi uudessa kodissasi

Kotisi on pyhäkkösi, joten sen on oltava niin mukava kuin haluat. Kunnosta kotisi ja maalaa seinät tavalla, joka saa sinut tuntemaan olosi rauhoittuneeksi. Laita koristeita ja lisää persoonallisuuttasi jokaiseen talon esineeseen. Sisällytä jättämäsi asiat muistuttamaan sinua kodistasi. Nämä kohteet voivat olla kuvia kehyksissä, kirjaimia ja jopa lapsuuden esineitä. 

Syö paikallisia herkkuja

Uppoudu uuteen ympäristöön kokeilemalla paikallisia herkkuja, joiden avulla voit oppia lisää paikan kulttuurista ja normeista. Opi reseptit ja kokeile ruoanlaittoa kotona, jotta voit tehdä niistä oman. 

Seurustelu

Toinen tapa sopeutua uuteen paikkaan on seurustella paikallisten kanssa. Hanki uusia ystäviä työpaikaltasi ja naapurustostasi välttääksesi yksinäisyyden ja koti -ikävän tunteen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
©2020 Suomen sekulaarit maahanmuuttajat RY